Dagelijks Woord

Anatot Goud *Rabarbertaart met vanille*


* Stap 1 *

Maak een geurige rabarbermoes door de volgende ingrediënten te verzamelen:

1/2 vanillepeul (merg), 200 gram geleisuiker 2:1, 700 gram rabarber  

-Oogst bos verse rabarber
-Snij blad van stelen
-Was stelen goed schoon
-Snij stelen in kleine stukjes
-Meng in stukjes gesneden rabarber met geleisuiker (2:1 !!!)
-Schraap merg halve vanille-peul eruit en voeg toe
-Breng geheel aan de kook onder voortdurend roeren
-Laat onder roeren alles 3 minuten zacht doorkoken
-Giet moes in schaal en laat geheel afkoelen in de koelkast

* Stap 2 *

Maak een "harde deegsoort" door de volgende de ingrediënten te verzamelen:

200 gram roomboter, 100 gram witte kristalsuiker, 1 groot ei (L), snuf zout, 300 gram patentbloem, springvorm

-Verwarm oven voor op 170 C ( elektrische oven met boven- onderwarmte)
-Snij koude roomboter in dobbelsteentjes
-Weeg suiker af
-Breek ei kapot in klein schaaltje en kluts deze kort
-Weeg bloem af en zeeg boven grote mengkom
-Doe boter, suiker, ei en snuf zout in midden van de bloem
-Kneed geheel met koude handen tot samenhangend deeg
-Neem bakvorm en bekleed bodem met deeg
-Maak vervolgens grote opstaande rand
-Doe afgekoelde moes in vorm met deeg en plaats in koelkast

*Stap 3*

Maak dotten voor bovenop de taart door de volgende ingrediënten te verzamelen:

50 gram kokosbloesemsuiker, 20 gram witte kristalsuiker, 120 gram koude roomboter, 90 gram bloem.

-Snij koude roomboter in dobbelsteentjes
-Weeg twee soorten suiker af
-Weeg bloem af
-Meng alle droge ingrediënten door elkaar
-Kneed koude roomboter er doorheen
-Maak dotten en verdeel over moes heen

Bak de taart in een voorverwarmde oven af in ongeveer 1 uur. Na 50 minuten even kijken en eventueel afdekken met aluminiumfolie. Eventueel de baktijd nog iets verlengen om het geheel mooi op kleur te krijgen. 

Share this: